Ons Actueel mei 2020, week 19

Dit is de (twee)wekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

In corona-tijd geven we deze nieuwsbrief wekelijks uit, afhankelijk van het beschikbare nieuws.

Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

 


Vijfde vragenuur corona 7 mei 19.00 uur

Donderdag 7 mei om 19.00 uur organiseren het Eindhovens Dagblad, BN/de Stem, Brabants Dagblad en KBO-Brabant wederom een vragenuurtje. Dit keer met deskundigen Judith Wilmer (klinisch geriater van het Catharina Ziekenhuis), Marius de Jong en Peter van Dongen (juristen, beiden van de juridische helpdesk van KBO-Brabant). Te gast is ook retaildeskundige Cor Molenaar, met wie de gevolgen van de coronacrisis voor de economie worden besproken.

Stel uw vragen via Whatsapp op 06-13813542.

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor senioren ingrijpend. In deze tijd zijn er meer vragen over de waarde van het leven, over behandelwensen en het levenseinde. Judith Wilmer, klinisch geriater en expert ten aanzien van ouderdomsaandoeningen is inmiddels een vast gezicht bij het vragenuurtje. Zij geeft op duidelijke en nuchtere wijze duiding aan de informatiestroom. De oud-juristen van KBO-Brabant zullen uitleg geven over vragen zoals ‘Hoe leg ik mijn behandelwensen vast?’ of ‘Welke soorten wilsverklaringen bestaan er?’ De juridische aspecten rondom Wmo-zorg en ondersteuning kunnen hierbij ook aan de orde komen. Cor molenaar beantwoordt vragen als: ‘Hoe ziet de binnenstad er uit na corona?’ en ‘Welke bedrijven worden het hardst door de crisis geraakt?’

Voor de link naar de uitzending: KLIK HIER.

 


Voorstel SP en D66: landelijk kennisinstituut voor nazorg
corona-patiënten in Brabant

KBO-Brabant heeft een bericht gestuurd aan alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer, alsmede aan de pers, met het oog op de behandeling donderdag 7 mei a.s. van het voorstel van SP en D66 om een landelijk kennisinstituut voor nazorg corona-patiënten in Noord-Brabant op te richten. Wij ondersteunen dit voorstel van harte. Lees hier het bericht.

 


Voel je beter:
webinars van VGZ, eerste op 7 mei

Door het coronavirus is aandacht voor onze gezondheid en leefstijl nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer biedt VGZ u daarom de gratis webinars ‘Voel je beter’ aan. In drie online lezingen vertelt deze voedings- en leefstijlexpert hoe u met succes uw leefstijl verbetert. Wilt u hiermee aan de slag? Of heeft u een vraag aan Tamara? Schrijf u dan in voor één of meer van de gratis webinars. Oók als u niet bij VGZ verzekerd bent!

Er zijn drie webinars:

  • Do 7 mei van 20.30 tot 21.30 uur: webinar over voeding en beweging
  • Do 14 mei van 20.30 tot 21.30 uur: webinar over slaap en ontspanning 
  • Do 28 mei van 20.30 tot 21.30 uur: webinar over sociale verbinding en zingeving

Lees meer over de webinars en hoe u mee kunt doen

 


Advies mondzorg op woensdag wordt voortgezet

Het blijft mogelijk om op woensdagmiddag te bellen met Peter de Goede, tandarts met als speciaal aandachtsgebied ‘ouderen’. Hij maakt zich hard voor betere mondzorg voor ouderen, vooral mensen met dementie. Peter staat mensen te woord die vragen hebben over hun mondverzorging en gebit. U kunt uiteraard ook bellen over uw ouders of andere naasten. Lees hier verder.

 


Nieuwsbrief 14 Koepel Gepensioneerden

Nieuwsbrief nummer 14 van de Koepel Gepensioneerden is uit, klik hier.