Ons Actueel april 2020, week 17

Dit is de (twee)wekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

In corona-tijd geven we deze nieuwsbrief wekelijks uit, afhankelijk van het beschikbare nieuws.

Nieuwe lezers heten wij van harte welkom!
En hebt u tips, mail ons dan op info@kbo-brabant.nl

 

 

Corona vragenuur deel 4
vrijdag 24 april om 20.30 uur

Voor de vierde keer organiseert KBO-Brabant in samenwerking met deskundigen een live-stream vragenuur, op vrijdag 24 april om 20.30 uur (let op: afwijkende tijd ten opzichte van vorige keren!). Ditmaal gaat het over voeding en bewegen. Een diëtist, Ellen Steinmeijer uit Breda en een fysiotherapeut, Harold Bouwens uit Raamsdonksveer, beantwoorden al uw vragen. Daarnaast is Leo Bisschops, voorzitter weer in de studio, samen met een gast over een actueel onderwerp.

Dit is een samenwerking van KBO-Brabant, Eindhovens Dagblad, BN/de Stem en Brabants Dagblad en wordt mede mogelijk gemaakt door Nutricia.

Klik op de live-stream om ongeveer 20.20 uur en u kunt de uitzending volgen. Vanaf vrijdagochtend kunt u de vragen stellen via Whatsapp op 06-13813542. De link naar de uitzending is te vinden op onze website. Daar staan ook de links naar de vorige uitzendingen. Klik hier.

 


Onderzoek invloed corona op rouwverwerking 

Veel mensen overlijden in deze tijd zonder dat naasten en anderen goed afscheid kunnen nemen. PalZon (Stichting Palliatieve Zorg Onderzoek Nederland) en Erasmus MC willen onderzoeken wat dit voor nabestaanden betekent.

KBO-Brabant werkt mee aan dit onderzoek. Als u recent heeft meegemaakt dat een naaste van u is overleden, door het coronavirus of door een andere aandoening, zouden wij het zeer op prijs stellen als u uw ervaringen wilt delen met de onderzoekers. Dat kan door het invullen van een vragenlijst. Klik hier voor het volledige bericht op onze website. Wilt u deze link delen met mensen van wie u denkt dat ze hieraan mee willen werken? Dank u!

 


Gratis corona-app beschikbaar

Vanaf 21 april is er een gratis corona-check app van ziekenhuizen en huisartsen beschikbaar. Een medisch team van de ziekenhuizen houdt dagelijks bij of uw klachten mogelijk worden veroorzaakt door het coronavirus. Indien nodig wordt u gebeld door dit team en geven zij u advies. Het enige wat u nodig hebt is een smartphone of tablet en een thermometer.

Zelf een check doen via de site thuisarts.nl
Ook op de site thuisarts.nl staat een test die u kunt invullen. De corona-vragentest is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Dit is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland. 

Lees het volledige bericht op onze website! Daar staan ook de links naar de websites. KLIK HIER

Bel ons voor ondersteuning
Wij beseffen dat er op dit moment veel digitaal wordt gevraagd van mensen en dat veel leden niet beschikken over een smartphone of tablet. U kunt ons altijd bellen als u er zelf niet uitkomt, op 073-64 44 066.

 


Tips om vanuit huis
te herdenken en vieren 

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland. In deze periode van binnenshuis blijven, is het juist een mooi moment om bij onze vrijheid stil te staan. De organisatie van Brabant Remembers geeft tips om vanuit huis 75 jaar vrijheid te herdenken en vieren!

Wij zetten dit in de eerste week van mei op onze website, misschien ook iets voor de websites van Afdelingen? Dit is de link.

 

 

Nieuwsbrieven 12 en 13
Koepel Gepensioneerden

Er is weer nieuwe nieuwsbrieven uit van de Koepel Gepensioneerden:
Voor nummer 12, klik hier.
Voor nummer 13, klik hier.

U kunt desgewenst ook uzelf aanmelden voor deze nieuwsbrief: klik hier.

 

 

Passiespelen uitgesteld naar 2021

Helaas moesten ook de Passiespelen in Tegelen worden uitgesteld. Zij worden nu volgend jaar gehouden, van 18 april tot 29 augustus. Voor Afdelingen van KBO-Brabant, die er met hun leden naartoe willen, zijn er twee data gereserveerd met een speciaal arrangement, namelijk zondag 2 mei en zondag 6 juni. Te zijner tijd volgt hierover bericht in de Ons en/of in Ons Actueel.

Iedereen die eerder kaarten had besteld voor dit jaar, krijgt van de organisatie een (nieuws) brief. Daarin wordt verteld welke keuzemogelijkheden men heeft: oude tickets omzetten naar een voucher of een andere regeling. 

Website Passiespelen Tegelen: klik hier.