Ons Actueel maart 2020, week 13

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

Nieuwe lezers heten wij van harte welkom!


Gevraagd hulp van onze besturen 

Onlangs riepen wij de Afdelings- en Kringbesturen op om lokale initiatieven in verband met corona met ons te delen. Het is mooi om te zien dat zoveel burgers elkaar willen helpen. Maar dit is op dit moment nogal onoverzichtelijk, en de vraag is wat nu wel en niet vertrouwd is. KBO-Brabant vindt dat gemeenten de coördinatie van de hulp op moeten pakken, in overleg met lokale seniorenverenigingen. Om een overzicht te krijgen van de lokale initiatieven vragen wij u om naar onze website te gaan en een digitaal formulier in te vullen. Leo Bisschops, onze voorzitter, brengt dit overzicht naar voren in een overleg met het ministerie van VWS.
We hopen op zoveel mogelijk respons. Klik hier om ons formulier in te vullen.

Hebt u nog vragen neem contact op met Marieke Pette via, mpette@kbo-brabant.nl  of bel met 073 – 644 40 66.
Hartelijk dank voor uw medewerking.

 


Leo Bisschops bij Omroep Brabant

Op 29 maart is Leo Bisschops te gast in Het programma Kraak van Omroep Brabant. Hij zal daar vertellen over de situatie van Brabantse ouderen en hun zorgen tijdens deze zware tijden. U kunt het programma later terugkijken via de website.

 


Belcirkels

Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep en vooral ouderen dienen sociaal contact mogelijk mogelijk te beperken. Ontmoeten kan niet, maar bellen kan wel! Dus vindt u het gezellig om in contact te komen met andere KBO-leden? Doe dan mee met Onze Belcirkels.
Op deze pagina vindt u alle informatie.

 

 

Pas op voor nepnieuws over het Coronavirus

Er worden momenteel heel veel nepberichten verspreid over het Coronavirus via diverse social media kanalen, maar ook via e-mail. Krijgt u een bericht controleer dan eerst of het wel klopt voordat u het deelt met anderen. Kijkt u op onderstaande website voor de juiste en betrouwbare informatie:

 


Tijdelijk contactloos afrekenen zónder pincode
t / m 50 euro per betaling

Consumenten kunnen vanaf deze week tot en met 50 euro zónder pincode contactloos betalen: met een bankpas, smartphone of wearable. Tot nu toe moest bij een bedrag boven 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingevoerd. Deze zogeheten transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd naar 50 euro. Daar hoeven consumenten en ondernemers zelf niets voor te doen, het is volledig automatisch ingevoerd. 

Om het hele bericht van de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken te lezen klik  hier . 

 


Hart voor jou!

Studio040 vraagt ​​jouw hulp in de strijd tegen het eenzaamheidsvirus! Zij willen bewoners van zorginstellingen die sinds 19 maart binnen zitten een hart onder de riem steken. Ze het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan.

Hoe? Door familie en buurtgenoten op te roepen een videoboodschap van 25 seconden in te spreken op hun telefoon of tablet. Deze moet dan wel horizontaal worden gehouden in verband met het beeldmateriaal. 
 
Wat? Doe de groeten, laat een tekening zien van een foto, zing een liedje of zeg gewoon iets liefs! Stuur dan je boodschap naar hartvoorjou@studio040.nl
 
Wij bundelen de boodschappen en zenden dagelijks uit op het tv-kanaal van Studio040 zodat eenzame mensen weten dat ze niet alleen staan ​​en dat er aan ze wordt gedacht! #Hartvoorjou!