Ons Actueel januari 2020, week 5

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

Nieuwe lezers heten wij van harte welkom!

 


Contributie KBO vergoed krijgen voor VGZ-verzekerden

Als u bij VGZ een aanvullende verzekering onder het collectief van KBO-Brabant hebt afgesloten kunt u uw contributie over 2020 tot maximaal 25 euro terug ontvangen. In ledenmagazine Ons van maart zal een bericht komen over hoe u dat precies moet aanpakken.

 


Meldpunt leeftijdsdiscriminatie

KBO-Brabant opent een meldpunt leeftijdsdiscriminatie. Voelt u zich weleens gediscrimineerd vanwege uw leeftijd? Graag willen wij weten wat uw ervaringen zijn. Wij maken er een rapport van en zullen hiervoor aandacht vragen in de Tweede Kamer en bij de minister. Klik hier voor meer informatie op onze website. Daar staat ook een formulier om uw klacht aan te melden.

 

Workshop Reizen voor Afdelingsbestuurders

Voor de workshop reizen op woensdag 5 februari is er nog plek als u wilt deelnemen. De ochtendsessie is van 9.30 tot 12.30 uur en de middagsessie van 13.30 tot 16.30 uur bij KBO-Brabant, Albert Luthulilaan 10, 5231 HV ’s-Hertogenbosch. U kunt kiezen voor een van beide.
 
Tijdens de workshop besteden we aandacht aan het organiseren van een dag- of meerdaagse reis. Oad en Jack de Kort reizen zullen aanwezig zijn en u van tips voorzien. Zij zullen ook laten zien wat er bij hen mogelijk is en hoe zij u eventueel kunnen ondersteunen bij het samenstellen van een dagtrip of meerdaagse reis. Natuurlijk is er ook ruimte om onderling ervaringen en tips uit te wisselen.

U kunt zich via e-mail aanmelden bij Jacquelien Cuppers jcuppers@kbo-brabant.nl. Vermeld of u in de ochtend of middag wilt deelnemen.

 


Groepsreisverzekering KBO-Brabant

(Uit te breiden met annuleringsverzekering)
Wanneer uw Afdeling uitstapjes of vakantiereisjes maakt, hoeft u niet elke keer een aparte reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. KBO-Brabant heeft namelijk bij Aon Verzekeringen een collectieve verzekering afgesloten. Lees hier meer.

 Afsluiting toneelproject
KBO-Brabant Remembers

In het kader van 75-jarige bevrijding van Brabant organiseerde KBO-Brabant in 2019 de productie en uitvoering van het toneelstuk ‘De weg naar vrijheid’. Een project waarbij oud en jong samenwerkten; de jongeren in het kader van hun Maatschappelijke DienstTijd (MDT). Het werd een geweldig succes getuige de volle zalen en de enthousiaste reacties van de deelnemers! Op negen locaties in Brabant werd het stuk opgevoerd.

Het project is gesubsidieerd door ZonMW in het kader van de MDT.
Op onze website staan de verslagen en foto’s per locatie. Echt de moeite waard om even te bekijken! Klik hier.

 


Banken en papieren bankieren

Wij ontvingen een artikel van MiraMedia met informatie over banken en hoe die omgaan met hun oudere klanten die niet digitaal kunnen bankieren. Hier is de link naar het artikel.

 


Met uw Afdeling of Kring naar de Passiespelen in Tegelen?

Wij hebben in het najaar van 2019 alle Afdelingen en Kringen een bericht gestuurd met de aanbieding om met een groep de Passiespelen in Tegelen te bezoeken. Deze vindt plaats van 10 mei t/m 13 september 2020. U kunt nog tot 1 maart boeken voor een groepsarrangement op zondag 24 mei of zondag 7 juni. Klik hier voor de brief, klik hier voor het inschrijfformulier en hier voor inhoudelijke informatie.